Niko lanceert eerste elektrische installatie om actief energie te besparen

Niko introduceert de nieuwste generatie elektrische installatie om actief energie te besparen in huis. Een ecodisplay geeft op elk moment aan hoeveel elektriciteit, water en gas de bewoners verbruiken. “Bovendien maakt Niko Home Control extra comfort, meer veiligheid en het besparen van energie ook toegankelijk voor middenklasse woningen.”

Bewoners bedienen de installatie centraal via een touchscreen of zelfs via hun smartphone. De installatiesoftware biedt tijdsgestuurde functies en instellingen voor de verlichting en verwarming in elke ruimte. Het ecodisplay geeft de bewoners op elk moment feedback over het energie-, gas- en waterverbruik in de woning. Om het verbruik direct te verminderen, volstaat een druk op de ecotoets.

Door het unieke muurprintconcept is Niko Home Control gemakkelijk te installeren. Het volstaat om op alle bedieningspunten slechts één inbouwdoos te voorzien. De installateur kan in de afwerkingsfase kiezen tussen enkelvoudige of meervoudige muurprints. Daardoor hoeven de bewoners pas tijdens de eindfase te beslissen hoeveel knoppen er op elke plaats nodig zijn, en kunnen achteraf extra bedieningen toegevoegd worden zonder kap- of breekwerk.

“Dankzij onze ecologische functionaliteiten, zoals het ecodisplay en de ecotoets, kunnen bewoners bewust omgaan met hun energieverbruik”. “Studies tonen aan dat ze daardoor tot 10% aan energie kunnen besparen.”